Acer in soorten C3 (14)

Acer

De gracieuze vorm in combinatie met een opvallende bladkleur maken van de Japanse esdoorn een ondoorgrondelijke oosterse schoonheid.
De bladkleur is de grote troef. Er zijn Japanse esdoorns met intens groene, warmgele, oranje en felrode of paarsrode bladeren. Het is zeker geen uitzondering dat de bladeren twee- of meerkleurig zijn.
Acer palmatum heet de plant in het latijn. Palmatum komt van handvormig. De bladeren zijn vaak vijflobbig.

Soorten: Atropurpureum, Beni-Maiko,Butterfly, Katsura en Orange Dream (zolang de voorraad strekt)
Potmaten: P13 en C3

Buxus P12 20+ (1)

Buxus

Sierlijk en alleen of strak in een haagje. De wintergroene buxus is zowel ‘s zomers als ‘s winters aantrekkelijk voor in de tuin en op het balkon of terras. Statig naast de voordeur als bol of piramide. Structuur scheppend in de tuin. Een gezellige aankleding voor het balkon en/of terras, zeker ‘s winters als er weinig anders is.

Potmaat: P12
Overige soorten en maten op aanvraag beschikbaar.

Cotinus Royal Purple C3 (14)

Cotinus

Pruikenboom heet hij, doordat de bloem- en vruchtpluimen samen een soort pruik voor de boom lijken te vormen. De bloemen zijn heel klein op lange stelen en de kleine vruchten, die na de bloei verschijnen, zijn omgeven door harige slierten.

Er zijn groene en rode variëteiten. Een mooie rode variëteit is  Cotinus coggygria ‘Royal Purple’. Een mooie groene is de Cotinus coggygria ‘Young Lady’. Beiden hebben een schitterende herfstkleur: de groene soort verkleurt naar goudgeel en de rode naar oranjebruin.

Soorten: Cotinus ‘Royal Purple’ en Cotinus ‘Young Lady’
Potmaat: C3/P19

Helleborus Christmas Carol P13 (2)

Helleborus

De Helleborus Niger, ook wel Kerstroos genoemd, is populair door zijn vroege bloei. Ze geven kleur aan de saaie wintertuin doordat ze in december al kunnen bloeien. De bloemen bestaan uit gekleurde kelkbladeren. Deze bladeren omsluiten de echte bloemen die zichtbaar zijn als kleine schubbetjes, honingbakjes of nectariën. Later groeien uit de nectariën zaadpeulen die in juni openspringen en glimmende zwarte zaden laten vallen.

Soorten: Helleborus niger en Helleborus ‘Christmas Carol’
Potmaten: P13 en P19/C3

Hibiscus in soorten P19 (52)

Hibiscus

In het voorjaar duurt het even voordat de bladeren doorkomen. Als het eenmaal juli, augustus is, maakt de tuinhibiscus dit gegarandeerd goed met een uitbundige bloemenzee. De struik draagt dan opvallende rode, roze, blauwe, witte of lila bloemen. Ook zijn ze er in verschillende dubbelkleuren. De bloemen zijn enkel, half gevuld of dubbelbloemig. Door tussentijds uitgebloeide bloemen weg te breken, blijft de plant er fris uitzien. De plant bloeit optimaal in zomerse weersomstandigheden. Zoek daarom een zonnige plek voor deze kleurrijke plant. Tuinhibiscussen zijn te koop als struikje of als miniboompje op stam.

Soorten: Ardens, Duc de Brabant, Hamabo, Lady Stanley, Marina, Oiseau Bleu, Red Heart, Speciosus en Woodbridge
Chiffon soorten: Blue Chiffon®, China Chiffon®, Lavender Chiffon®, Pink Chiffon®, Purple Ruffles®, White Chiffon®
Potmaten: P13, P19/C3, Stam 30(P19), Stam 60(P21)

Hydrangea in soorten P13 (5)

Hydrangea

De Hydrangea paniculata® is erg geliefd om zijn massale bloei en tevens om de lange bloeiperiode van eind juli tot in de herfst. Zelfs na de bloei behoud de Hydrangea zijn pracht door de uitgebloeide bloemen. Als er in de winter sneeuw valt komen deze extra mooi uit. Ook kunt u de bloemhoofden drogen en heel lang bewaren, zeer geschikt voor in bloemstukken of bij het bloemschikken.

Soorten: Limelight®, Diamant Rouge®, Sundae Fraise®, Vanille Fraise®
Potmaten: P13 en P19/C3

Magnolia in soorten C3 (1)

Magnolia

De Magnolia is een vrolijke voorjaarsbloeier met mooie opvallende witte, roze of rode bloemen in april, mei. Over de Nederlandse naam is nogal eens een naamsverwarring. Tulpenboom wordt hij wel genoemd, omdat er Magnolia’s met bloemen zijn, die wel wat van een tulp weg hebben. Die naam hoort echter bij de Liriodendron, een ander familielid uit de Magnoliafamilie. De Nederlandse naam voor deze boom is beverboom, naar de behaarde knopschubben.

Soorten: G.H. Kern, Royal Star, Soulangeana, Stellata, Susan
Potmaten: C3 en C5

Syringa in soorten C3 (22)

Syringa

De sering is een van dé struiken die bekend staat vanwege de geur, die per soort kan verschillen van zoet tot erg zwaar. Die geur is zo karakteristiek dat hij als ‘seringengeur’ wordt herkend.
Net als de liguster hoort de sering bij de olijffamilie.
De sering komt van oorsprong uit Zuidoost-Europa. In tuinen komen er vooral gekweekte vormen voor met bloemkleuren van roze en wit tot donkerroze en paars.
De kleiner blijvende dwergseringen hebben fijnere, dunnere takken, beperktere kleuren, maar wel een bloeigarantie. Ze zijn heel winterhard.

Soorten: Josee, Inge, Palibin, Sugar Plum Fairy, Superba
Potmaten: C3 en C5

Viburnum in soorten C3 (7)

Viburnum

Voor ieder jaargetijde is er wel een Viburnum te vinden om de tuin mee te versieren. Wij kennen vooral de Gelderse roos, de sneeuwbal en de in het najaar zo populaire Viburnum tinus. Maar er zijn er veel meer. Grote bloemschermen, volle trossen met bessen, mooi gevormde bladeren, bladeren die groen blijven of in het najaar prachtig verkleuren en een heerlijke geur zijn allemaal kenmerken die voorkomen binnen dit enorm gevarieerde geslacht.

Soorten: Anne Russel, Cascade, Eskimo, Mariesii, Shasta, Watenabe
Plantmaat: P19/C3